Фігуранта

Фігуранта "справи алуштинських здирників" у Криму випустили на свободу

Відео
Укрінформ
В окупованому Криму в четвер одного з фігурантів "справи алуштинських здирників" Павла Степанченка, після відмови в апеляційній скарзі на вирок, все ж випустили із залу кримського "суду", у зв'язку із закінченням терміну вироку.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат Олексій Ладин.

"За результатами розгляду справи, хоча вирок і був залишений без зміни, тобто незаконний вирок набрав законної сили, Павло Степанченко був звільнений із залу суду, так як він відбув свій термін покарання за той час, поки тривало слідство, суд і оскарження в апеляції", - повідомив Ладін.

Як уточнив адвокат, в кримському СІЗО залишився ще один фігурант цієї справи - Олексій Назімов.

"Три роки хлопці сиділи в СІЗО, Олексій Назімов досі перебуває там. Запобіжний захід переріс у міру покарання", - пояснив Ладін, уточнивши, що Назімов також буде випущений з СІЗО через місяць у зв'язку із закінченням терміну вироку.

Як зазначив адвокат, захист має намір оскаржити у вищих російських судах і далі в Європейському суді з прав людини вирок "алуштинський здирникам".

Сам Степанченко заявив, що "замовникам даної кримінальної справи не вдалося його зламати" і він продовжить "займатися суспільно-політичною діяльністю". Крім того, Степанченко подякував ЗМІ, які висвітлювали процес, і тих, "хто приходив до судів і ставав оцевідцем тієї несправедливості, яка чиниться зараз в судах".

Читайте також: В Україні відкрили справу через вирок блогеру Мемедемінову

Нагадаємо, депутата Алуштинської міськради Павла Степанченка, редактора видання "Твоя газета" Олексія Назімова і оператора Андрія Облєзова затримали за підозрою в комерційному підкупі, а точніше, у вимаганні грошей у місцевого відділення "Єдиної Росії" "за непублікації критичних матеріалів". Суд засудив Назімова до 4 років 7 місяців колонії загального режиму, Степанченка - до 3 років 9 місяців, Облєзова - до 3 років умовно з випробувальним терміном 2 роки.

Фото: Krym.org (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-