У центрі Сімферополя покинули людські кістки на розкопаному мусульманському кладовищі

У центрі Сімферополя покинули людські кістки на розкопаному мусульманському кладовищі

Фото
Укрінформ
У центрі окупованого Сімферополя компанія, яка проводила ремонт комунікацій на місці колишнього мусульманського кладовища, кинула на вулиці купи землі уперемішку з людськими кістками.

Про це повідомляє телеканал ATR з посиланням на пост у соцмережах місцевого жителя Івана Коваленка.

"Жителі Сімферополя виявили людські останки — хребці, ребра, черепи — на місці проведення ремонтних робіт біля вулиці Шмідта в центрі кримської столиці", - написав кримчанин і висловив обурення, що нічого не робиться для перепоховання останків людей.

"У відвалах валяються людські кістки — хребці, ребра, купки черепів. Просто валяються. Це були жителі татарської Ак-Мечеті. Будівельники, які копали, вони розуміють, що потрібно звернутися в поліцію, до археологів? Що кістки треба зібрати хоча б, кудись перепоховати? Що в таких випадках роблять і чому ніхто нічого не робить?", - пише кримчанин.

Як повідомляв Укрінформ, в кінці серпня в окупованому Криму на місці зниклого села Унгут Кіровського району велися незаконні археологічні розкопки на колишньому мусульманському похованні.

Читайте також: На Тернопільщині хочуть збудувати скансен над похованнями

Після цього виявлені "археологами" людські останки "зберігалися" у дворі приватного будинку в поліетиленових пакетах і коробках.

Фото: atr.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-