На Майдані пройшла акція на підтримку

На Майдані пройшла акція на підтримку "українського диверсанта" Дудки

Фото
Укрінформ
У Києві на Майдані Незалежності відбувся перформанс до 55-річчя засудженого у "справі "українських диверсантів" Володимира Дудки.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на Майдані зібралися правозахисники, активісти та родина Володимира Дудки.

Активісти тримали плакати з фотографією Дудки і написами "Free Volodymyr Dudka". Також учасники акції розгорнули прапор військово-морських сил України та тримали в руках паперові кораблики.

Акція у Києві з нагоди дня народження політв'язня Володимира Дудки / Фото: Данііл Шамкін, Укрінформ

"Сьогодні ми зібралися на Майдані щоб символічно відзначити ювілей, 55 років політв'язню Володимиру Дудці, який був капітаном корабля. Свій день народження Володимир Дудка зустріне на етапі, саме в цей час його етаповано до Москви, де буде розглядатися апеляція на найбільш суворий за весь час вирок, винесений йому та Олексію Бессарабову - це 14 років позбавлення волі за сфабрикованою кримінальною справою", - заявила голова правління Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук.

За її словами, щонайменше 86 українських політв'язнів досі лишаються у в’язницях в Росії та окупованому Криму, і щонайменше 227 полонених перебувають у підвалах окупованого Донбасу.

Також на акції виступила російська активістка Вікторія Івлєва, яка висловила сподівання, що Володимира Дудку, як і інших політв'язнів, буде звільнено під час наступного етапу звільнення заручників та наголосила на подальшій підтримці українських політв'язнів.

Учасники акції згадали про інших ув'язнених та наголосили, що "список Сенцова" має зменшитися до нуля.

Читайте також: У Криму главі регіонального Меджлісу "шиють" справу про екстремізм

Як повідомлялося, 4 квітня 2019 року "Севастопольський міський суд" виніс Володимиру Дудці вирок - 14 років позбавлення волі в колонії суворого режиму і штраф 350 тис. рублів. Разом із Дудкою до 14 років позбавлення волі та штрафу 300 тис. рублів засуджений іще один в'язень Кремля - Олексій Бессарабов.

9 листопада 2016 року в Севастополі ФСБ затримала працівників кримського аналітичного центру "Номос" Дмитра Штиблікова й Олексія Бессарабова, а також їхнього близького друга Володимира Дудку. Всіх трьох звинуватили в підготовці диверсій у Криму на замовлення української розвідки.

В СБУ заявили, що затримані в Криму громадяни України не є ані її співробітниками, ані контактерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-