Сьогодні на Майдані відбудеться акція на підтримку політв'язня Володимира Дудки

Сьогодні на Майдані відбудеться акція на підтримку політв'язня Володимира Дудки

Укрінформ
О 13.00 на столичному Майдані Незалежності активісти та родина Володимира Дудки зберуться з нагоди його дня народження, щоб нагадати про так звану справу "українських диверсантів".

Про це повідомляється на сторінці Save Oleg Sentsov у Facebook.

"У понеділок на Майдані Незалежності правозахисники, активісти та родина зберуться з нагоди дня народження Володимира Дудки - українського в'язня Кремля. Щоби вкотре нагадати Україні та світу про так звану справу "українських диверсантів", - ідеться у дописі.

Зазначається, що декілька днів тому фігурантів цієї справи етапували із СІЗО №1 Сімферополя до Москви для розгляду апеляційної скарги на вирок, і Володимиру можна буде передати вітання та листи підтримки. Така нагода з'явиться вперше за три роки.

Читайте також: Політв’язнів Бессарабова і Дудку етапували в Лефортово – адвокат

Як повідомлялося, 4 квітня 2019 року "Севастопольський міський суд" виніс Володимиру Дудці вирок - 14 років позбавлення волі в колонії суворого режиму і штраф 350 тис. рублів. Разом із Дудкою до 14 років позбавлення волі та штрафу 300 тис. рублів засуджений іще один в'язень Кремля - Олексій Бессарабов.

Читайте також: "Справу українських диверсантів" направили на апеляцію до Верховного суду РФ

9 листопада 2016 року в Севастополі ФСБ затримала працівників кримського аналітичного центру "Номос" Дмитра Штиблікова й Олексія Бессарабова, а також їхнього близького друга Володимира Дудку. Всіх трьох звинуватили в підготовці диверсій у Криму на замовлення української розвідки.

В СБУ заявили, що затримані в Криму громадяни України не є ні її співробітниками, ні контактерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-