Двох фігурантів бахчисарайської справи помістили в ШІЗО – адвокат

Двох фігурантів бахчисарайської справи помістили в ШІЗО – адвокат

Укрінформ
Двох фігурантів першої бахчисарайської групи, обвинувачених у «справі Хізб ут-Тахрір», - Енвера Мамутова і Ремзі Меметова помістили в штрафний ізолятор ШІЗО.

Про це на щомісячній зустрічі громадського об'єднання «Кримська солідарність» повідомив адвокат Рустем Кямілев, інформує Крим.Реалії.

«Вся справа в тому, що Енвер-ага і Ремзі-ага з 24 вересня не виходять на зв'язок. Коли людина вже етапована в колонію, вона має можливість зателефонувати своїй родині, зв'язатися з родичами. Вже п'ять днів вони не виходять на зв'язок. З величезною ймовірністю можу сказати, що, швидше за все, вони знаходяться в штрафному ізоляторі», – розповів адвокат.

Кямілев раніше повідомляв про те, що Мамутов і Меметов вже етаповані в колонію №11 в Ставропольському краї.

Трьох засуджених у Росії за першою бахчисарайською «справою Хізб ут-Тахрір» кримських татар АбсеітоваМамутова і Меметова етапували з СІЗО в Ростові-на-Дону в місця відбування покарання.

Читайте також: "Прокурор" не зміг пояснити, з якого приводу порушили справу Хізб ут-Тахрір"

12 травня 2016 року у Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків в будинках мусульман-кримських татар, а також у місцевому кафе. В результаті були затримані і звинувачені в тероризмі четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеітов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Їх звинуватили в участі в організації «Хізб ут-Тахрір», визнаної в Росії терористичною.

У грудні 2018 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Мамутова до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, Абільтарова, Меметова і Абсеітова – до 9 років колонії суворого режиму.

Жоден з фігурантів своєї провини не визнав. Всі вказували на «політично вмотивований характер» кримінальної справи.

11 липня Верховний суд Росії змінив вирок фігурантам справи. Мамутову призначили покарання у вигляді 16 років 9 місяців ув'язнення, Меметову, Альбітарову, Абсеітову – 8 років 9 місяців позбавлення кожному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-