Дружина

Дружина "українського диверсанта" просить Зеленського внести його в список на обмін

Укрінформ
Дружина засудженого у справі «українських диверсантів» Андрія Захтея просить Президента України Володимира Зеленського внести її чоловіка в список на можливий черговий обмін утримуваними особами між Україною і Росією.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

«Я написала лист Президенту, щоб не повторилася ситуація з обміном, який стався 7 вересня, щоб не забули включити мого чоловіка в списки на можливий черговий обмін. Вже чотири роки мій чоловік сидить у в'язниці, не бачить дочку. Сподіваюся, що цього разу президент нам допоможе визволити Андрія», – розповіла Оксана Захтей.

Вона повідомила, що отримала повідомлення про те, що лист доставлено в Офіс Президента, проте відповіді на нього ще немає.

В Офісі Зеленського поки публічно не коментували цю інформацію.

Оксана Захтей розповіла, що також написала листа з проханням включити чоловіка в список на можливий обмін Уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій.

В офісі Денісової їй відповіли, що зараз формується список утримуваних громадян України на території Росії і в анексованому Криму.

Читайте також: «Український диверсант» Захтей написав Путіну прохання про помилування

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня 2016 року ФСБ РФ повідомила, що в ніч на 7 серпня в Криму затримали групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові. За версією російських спецслужб, затримані Панов Євген та Андрій Захтей були членами «групи диверсантів», яка нібито планувала здійснити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

Читайте також: У Запоріжжі зустріли звільненого "кримського диверсанта" Панова

Пізніше Захтей підписав досудову угоду зі слідством. Однією з умов підписання угоди з боку слідства була відмова обвинуваченого від адвоката за угодою.

Влада України заперечувала російські звинувачення на адресу українців і назвала їх провокацією російських спецслужб.

У лютому 2018 року "суд" у Криму засудив Андрія Захтея до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень).

7 вересня 2019 року в рамках обміну в Україну повернулися 35 утримуваних росіянами українців, в Росію передали 35 російських і українських громадян, яких в Україні судили за різні кримінальні злочини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-