Засудженого у

Засудженого у "справі Веджіє Кашка" Чапуха відпустили з відділення поліції в Сімферополі

Укрінформ
Засудженого у «справі Веджіє Кашка» Асана Чапуха відпустили з відділення російської поліції в Сімферополі.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

За словами адвоката Айдера Азаматова, співробітники поліції намагалися допитати його підзахисного, проте той відмовився, пославшись на 51 статтю Конституції Росії. Самого адвоката до Чапуха не пустили.

«У відділі він перебував з 13:30. Зараз він удома. (Чапуха – ред.) намагалися допитати, але він відмовився, пославшись на 51-ту статтю. Відпустили без складання протоколу», – розповів Азаматов.

Адвокат відмовився відповідати, на предмет чого співробітники поліції намагалися допитати Чапуха, уточнивши, що відповість на це питання пізніше.

23 листопада 2017 року в Сімферополі російські силовики затримали групу кримських татар – Казіма Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджи.

Їх підозрювали у вимаганні коштів у громадянина Туреччини Юсуфа Айтана.

Активіст кримськотатарського національного руху Наріман Джелял стверджує, що громадянин Туреччини, через якого затримали групу активістів, вкрав гроші сім'ї Веджіє Кашка.

Читайте також: В окупованому Криму оскаржили вирок двом фігурантам "справи Кашка"

17 квітня російський Київський районний суд Сімферополя виніс вирок фігурантам «справи Веджіє Кашка», обвинуваченим у вимаганні коштів. Руслана Трубача, Бекіра Дегерменджи і Казіма Аметова засудили до 3 років умовно, з випробувальним терміном 3 роки. Асану Чапуху суд призначив покарання у вигляді 3,5 р. умовно, з випробувальним терміном 3 роки.

До розгляду апеляції на вирок усі фігуранти справи перебуватимуть під домашнім арештом.

Бекір Дегерменджи, Асан Чапух, Казім Аметов і Руслан Трубач не визнали свою провину.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-