На нараді ОБСЄ обговорюють моніторинг дотримання прав людини в Криму

На нараді ОБСЄ обговорюють моніторинг дотримання прав людини в Криму

Укрінформ
У рамках наради ОБСЄ у Варшаві у середу відбудеться обговорення питань, пов'язаних з необхідності введення міжнародного моніторингу прав людини в Криму.
Про це в Facebook повідомила засновник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

“На запрошення місії США в ОБСЄ разом з Рефат ЧубаровIgor KotelianetsAnton Korynevych, архієпископом Сімферопольським і Кримським ПЦУ Климентом розпочинаємо захід в рамках HDIM OSCE про необхідність міжнародного моніторингу прав людини у Криму”, - написала Скрипник.

За її словами, основними питаннями для обговорення будуть такі: які обов'язки окупаційної влади в захисті прав людини, як можна притягнути до відповідальності окупаційні органи влади, чому незалежний міжнародний моніторинг на місцях важливий і які наслідки відсутності такого моніторингу.

Російська сторона теж готується до нашого івенту, повідомила Скрипник.

“Її десант вже зайняв свої місця у залі, до цього вони говорили під час сесії "про страшний неонацизм в Україні" і як нас, українців, треба рятувати”, - зазначила правозахисниця.

Читайте також: Тільки деокупація відновить громадянську і релігійну свободу в Криму - Денісова

Як повідомлялося, 16 вересня у Варшаві стартувало щорічне нарада ОБСЄ з виконання зобов'язань держав-учасників в області дотримання прав і свобод людини. В нараді, яке триватиме до 27 вересня, беруть участь представники 57 країн-учасниць організації, її офісу і органів, громадські організації з країн-учасниць ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-