Суд у Ростові залишив під арештом шістьох кримських татар

Суд у Ростові залишив під арештом шістьох кримських татар

Укрінформ
Північно-Кавказький окружний військовий суд Ростова-на-Дону залишив під арештом фігурантів ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" до 18 листопада 2019 року.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

"Північно-Кавказький окружний військовий суд Ростова-на-Дону залишив під арештом фігурантів ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір". Заарештовані залишаються в СІЗО до 18 листопада 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Обвинувачені у справі виступили в суді, зокрема, Вадим Сірук заявив, що вважає незаконним і необґрунтованим звинувачення стосовно всіх підсудних.

Заарештований по цій справі правозахисник Емір-Усеін Куку також сказав на суді, що в Криму після анексії "почався тиск на всіх інакомислячих, на всіх, хто має власну думку, на всіх, хто "не прогнувся під владу".

Читайте також: Курбедінов — про "справу Хізб ут-Тахрір": Релігійна термінологія не робить людей терористами

Як повідомляв Укрінформ, фігуранти ялтинської групи "справи Хізб ут-Тахрір" Арсен Джеппаров, Рефат Алімов, Емір-Усеін Куку, Муслім Алієв, Інвер Бекіров і Вадим Сірук були затримані в лютому-квітні 2016 року в Ялті. Їх звинувачують у тероризмі та причетності до забороненої в Росії ісламської політичної організації.

4 квітня Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону вдруге почав розглядати по суті "ялтинську справу Хізб ут-Тахрір".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-