Кістки з мусульманського кладовища в Криму

Кістки з мусульманського кладовища в Криму "археологи" зберігають просто неба

Відео
Укрінформ
Кістки з мусульманського поховання в зниклому селі Унгут Кіровського району анексованого Криму, де проводяться незаконні розкопки, "археологи" зберігають під відкритим небом в поліетиленових пакетах і картонних коробках.
Про це розповіла жінка, яка здавала житло "археологам", що займалися "розкопками", повідомляє в четвер "Крим.Реаліі".

У понеділок, 16 вересня, вона прийшла до будинку і виявила у дворі коробки з кістками.

"16 числа я прийшла до свого дому. Здавала "времянку" цим археологам. Просто зайшла у двір. Побачила ці кістки в коробках. Я була в шоці. Це кладовище вони тут зробили! Зібрали в коробки, в пакети. Принесли кістки небіжчиків... Зробили справжнє кладовище у дворі", - сказала жінка на відео, опублікованому в Facebook кримськотатарським активістом Наріманом Джеляль.

Про виявлені останки жінка повідомила кримськотатарським активістам.

"Жінка, яка здавала квартиру археологам, повідомила нам про те, що тут останки лежать просто під відкритим небом. Ось ми прийшли. І насправді ці останки лежать не в лабораторіях, не вивчаються, як нам обіцяли ці археологи... Ось ця лабораторія, ось ці пакети. Я хочу сказати, що їхні слова і їхні дії не мають ніякого зв'язку між собою", - прокоментував один з активістів.

Коментарі "археологів" щодо подальшого дослідження останків відсутні.

Раніше прокуратура Автономної Республіки Крим внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом проведення "археологічних розкопок" на місці мусульманського поховання в зниклому селі Унгут Кіровського району Криму.

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України заявили про неприпустимість руйнування мусульманських поховань і культових об'єктів на території Криму.

Читайте також: В окупованому Криму через мусульманське кладовище прокладають водогін

Про розкопки, які проводяться в колишньому селі Унгут Кіровського району, повідомив у кінці серпня кримськотатарський активіст Заїр Смедялєв. Він стверджував, що на цьому місці знаходилося старе мусульманське поховання.

Російська "влада" Криму поки ніяк не коментувала ці повідомлення.

Фото: ru.krymr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-