Українська делегація вирішила повернутися на нараду ОБСЄ після демаршу

Українська делегація вирішила повернутися на нараду ОБСЄ після демаршу

Укрінформ
Українська делегація, яка влаштувала демарш на нараді ОБСЄ у Варшаві 17 вересня через висловлювання проросійських представників про "російський" Крим, вирішила поки не припиняти роботу на заході.

Про це повідомляє МЗС України у своєму Telegram-каналі.

"Після того, як редактор видань "Кримська газета" та "Кримський журнал" Марія Волкова на нараді ОБСЄ у Варшаві назвала Крим російським, наша делегація в повному складі залишила засідання. Однак, після консультацій з партнерами, делегація вирішила поки не припиняти роботу у двотижневій нараді", – йдеться у повідомленні.

У МЗС наголосили, що демарш також дозволив мобілізувати українських партнерів: із заявами про підтримку територіальної цілісності України виступили представники США, Канади, низки країн ЄС включно зі Словаччиною, яка наразі головує в ОБСЄ, Швейцарії та Грузії.

Читайте також: У Криму зараз понад 80 політв’язнів — адвокат

Як повідомлялося, делегація України 17 вересня залишила залу засідань, де в рамках наради ОБСЄ обговорювали тему свободи слова, на знак протесту проти заяв про "російський Крим".

У Варшаві 16 вересня стартувала щорічна нарада ОБСЄ з обліку людського виміру, яка триватиме до 27 вересня.

Для участі в нараді ОБСЄ зареєстрували учасників з анексованого Криму, які представляють російську владу та організації півострова.

Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк заявив, що на щорічній нараді ОБСЄ повинні «негайно позбавляти слова» таких учасників з анексованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-