Балух готовий допомогти у питанні звільнення українців з полону РФ

Балух готовий допомогти у питанні звільнення українців з полону РФ

Укрінформ
Український активіст і звільнений політв'язень Володимир Балух заявив, що він готовий допомогти у питанні звільнення українців, які досі перебувають у полоні, чим тільки зможе.

Про це він сказав на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Стосовно того, що я можу зробити, аби хлопців якомога швидше звільнити звідти (з полону — ред.)... І я коли казав, що збираюся боротися за визволення хлопців, я казав, що чим я тільки зможу допомогти — я готовий на будь-які дії, якщо це допоможе звільненню хлопців... Якщо потрібно, якщо в когось є пропозиції, які дійсно допоможуть хлопцям повернутися якомога швидше до домівок, до рідних, до близьких — я ладен спілкуватися і співпрацювати будь з ким, якщо це дійсно буде на користь хлопцям”, - сказав Балух.

Водночас він зауважив, що досить розгублено себе почуває після такої різкої зміни свого стану.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Балух - кримський фермер. Він вивісив на своєму будинку прапор України, пізніше прикріпив на будинку табличку "Вулиця Героїв Небесної Сотні".

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року в його будинку в селі Серебрянка Роздольненського району. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Згодом проти активіста порушили ще одну справу - за заявою начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольному, який стверджував, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляли, що це тюремник напав на нього.

Читайте також: Балух піде до суду через обвинувачення у "побитті" російських тюремників

За сукупністю двох кримінальних справ підконтрольний Кремлю суд у Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (в даний час це понад 3 тисяч 800 гривень).

Правозахисний центр "Меморіал" визнав його політичним в'язнем.

З 29 березня 2019 року Балух перебував у ВК-4 м.Торжок Тверській області (ФКУ ВК-4 УФСВП Росії по Тверській області).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-