Більшість листів і малюнків зникли в колонії Торжка — Балух

Більшість листів і малюнків зникли в колонії Торжка — Балух

Укрінформ
Український активіст з Криму, звільнений політв'язень Володимир Балух зазначив, що отримував листи підтримки з усіх куточків світу, однак більшість листів і малюнків зникли в колонії в Торжку.

Про це під він розповів на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Географія з ким я спілкувався насправді дуже широка, бо це вся Україна, жодного куточку України не можна пригадати, звідки б не писали мені листи. Це була і Російська Федерація, зокрема Москва, Пітер, Казань, було і з-за кордону — Швейцарія, Швеція, багато з Прибалтики, Канади, Німеччини. Тобто, географія дуже широка, були люди, які надсилали одного листа підтримки, були люди з якими я постійно спілкувався”, - сказав Балух.

Також він повідомив, що отримував багато малюнків, переважно від школярів.

“Дуже багато було малюнків школярів, більша частина були малюнки дітей з львівських шкіл. Дуже велике дякую. На жаль, у цьому самому Торжку чомусь зникла більша частина цього архіву листування, зникли листівки, листи, малюнки, дуже маленька частина залишилася, і я намагався повернути все це, але цього не вдалося зробити”, - сказав він.

Як зазначила координаторка Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, на пошту організації також надходило чимало листів для Балуха.

Читайте також: Балух піде до суду через обвинувачення у "побитті" російських тюремників

“І ми передавали Володі ці листи через адвокатів. Але те, що вражало, що були листи і їх було немало, це листи з окупованого Луганську і Донецьку, де люди підтримували і писали, що в Донецьку теж є український прапор”, - сказала Скрипник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-