Балух про здоров’я: Є певні проблеми, лікування Феофанією не закінчиться

Балух про здоров’я: Є певні проблеми, лікування Феофанією не закінчиться

Укрінформ
Український активіст із Криму і звільнений політв'язень Кремля Володимир Балух повідомив, що має певні проблеми зі здоров’ям, і лікування буде тривалим.

Про це він сказав у понеділок на пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені лікар, який веде мене у Феофанії, сказала таку фразу, що "дякувати Богові і батькам, запас міцності виявився досить суттєвим", тобто до якихось критичних речей не дійшло. Є певні проблеми, вони вирішуються. Це буде тривалий процес, він не закінчиться зараз перебуванням в Феофанії... Як я виглядаю, так і почуваюся", - сказав Балух.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Балух - кримський фермер, який вивісив на своєму будинку прапор України, пізніше прикріпив на будинку табличку "Вулиця Героїв Небесної Сотні".

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року в його будинку в селі Серебрянка Роздольненського району. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Згодом проти активіста порушили ще одну справу - за заявою начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольному, який стверджував, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляли, що це тюремник напав на нього.

Читайте також: Балух: У подальших планах — будувати Україну

За сукупністю двох кримінальних справ підконтрольний Кремлю суд у Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (понад 3 800 грн).

Правозахисний центр "Меморіал" визнав його політичним в'язнем.

З 29 березня 2019 року Балух перебував у виправній колонії № 4 міста Торжок Тверської області РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-