Командир

Командир "Яни Капу" Мельничук: Коли звільнили Джессі, зрозумів, що звільнять нас усіх

Відео
Укрінформ
Коли в останні дні липня з російського полону в Україну повернули собаку Джессі — улюбленого "члена екіпажу" "Яни Капу", - стало зрозуміло, що повернуть усіх військовополонених моряків.

Про це розповів на пресконференції в Укрінформі старшина першої статті Олег Мельничук — командир рейдового буксира "Яни Капу".

"Коли мені сказали, що поміняли одного нашого військовополоненого, я не зрозумів спочатку, кого. Мені показують, що віддали собаку. Я зрозумів: все, наступна черга наша буде. Якщо собаку віддали — першого військовополоненого, тобто 25-го члена, — то й усіх... Зрозумів, що Україна бореться за нас усіх, зрозумів, що ми повернемось", - наголосив Мельничук.

Він сказав, що коли моряків вивели у Керчі, то запитали щодо 25-го члена екіпажу і чому вони його не забрали із собою.

"Кажу: його ніхто не запрошував... Цікаво було, що коли співробітники-силовики з РФ зібралися, наскільки я знаю, у мене в каюті, в каюті командира "Яни Капу", собака був там, ховався. Вони не знали. І вони сиділи, він схопив одного за штани і вкусив. Ось така цікава історія. Він, напевно, зрозумів, хто є хто, і почав діяти як потрібно", - весело розповів він, відповідаючи на запитання журналіста Укрінформу.

Принагідно Мельничук додав, що про Джессі дбав, її годував механік буксира Чуліба.

"Оскільки обміняли її першою, то повернули військовополоненого 25-го члена екіпажу Сергію Чулібі", - сказав командир буксира.

Читайте також: Моряк Гриценко показав малюнки, які діти надіслали в тюрму

Як повідомляв адвокат військовополонених українських моряків Микола Полозов, члени екіпажу буксира "Яни Капу" просили знайти собаку і повернути додому. На пошуки Джессі та досягнення домовленостей із ФСБ і керченськими прикордонниками, які залишили її у себе, пішло кілька місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-