Під час переходу Керченською протокою моряки тримали зв'язок з командуванням ВМС

Під час переходу Керченською протокою моряки тримали зв'язок з командуванням ВМС

Укрінформ
Командир 1-го дивізіону кораблів охорони рейду морського командування капітан другого рангу Денис Гриценко під час проходу трьох військових кораблів Керченською протокою перебував на постійному зв'язку з командуванням Військово-Морських сил України.

Про це він заявив на пресконференції в Укрінформі.

"Звичайно, ми люди військові, і щодо всіх питань, що траплялося під час переходу, всіх дій, які були задіяні мною як керівником, ми тримали зв'язок з командуванням (ВМС України — ред).", - сказав Гриценко.

Стосовно змісту перемовин з командуванням і отриманих наказів він поінформував, що наразі з цього питання проводиться службове розслідування.

Гриценко спрогнозував, що після його завершення громадськість повідомлять про результати.

Читайте також: Звільнений моряк пояснив, чому не стріляли у відповідь під час захоплення

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року російські силовики біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені. Підконтрольний Росії "суд" в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських військових за звинуваченням у нібито незаконному перетині кордону.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Суд ООН із морського права 25 травня зобов'язав Росію негайно звільнити 24 захоплених моряків і дати їм можливість повернутися в Україну.

7 вересня між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян, а також 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-