Раду просять ухвалити закон про статус політв’язнів

Раду просять ухвалити закон про статус політв’язнів

Укрінформ
Донька Едема Бекірова Елеонора розповіла, що її батько постійно згадує про тих, хто досі перебуває у російських СІЗО і тюрмах. Водночас голова правління громадської організації “КримСОС” Таміла Ташева наголосила на необхідності боротися за звільнення кожного бранця.

Про це донька Бекірова сказала під час пресконференції у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Не було жодної хвилини, щоб тато не говорив про тих наших хлопців, які лишилися у СІЗО. Знаєте, за 9 місяців його перебування у СІЗО, коли я сідала обідати, то думала: “А він не може цю їжу їсти”, я вкривалася теплою ковдрою і розуміла, що у нього немає цієї ковдри... Тепер, коли розмовляю з татом... От він їсть тортик, який я йому принесла, і говорить: “Як би зараз хлопчики раділи цьому тортику”...Тобто, тепер він про це думає. І правда — не було жодної хвилини, коли б він про це не думав і не говорив про них”, - розповіла Бекірова.

Вона нагадала, що у стінах російських СІЗО “перебувають кримські татари і не тільки, які потребують нашої підтримки”.

“Я зрозуміла, що не можна лишати родити сам на сам з цією бідою... Я б хотіла, щоб ви знали не лише прізвище мого батька та інших політичних ув’язнених, яких звільнили, а й прізвища людей, які потребують нашої допомоги”, - сказала донька Бекірова, показавши список із 86 бранців Кремля, котрі досі утримуються в РФ.

Водночас голова правління громадської організації “КримСОС” Таміла Ташева наголосила на необхідності боротися за звільнення кожного бранця.

Читайте також: У Бекірова є підстави подати кілька скарг у ЄСПЛ — адвокат

“Ми маємо боротися за звільнення кожного бранця не в угоду спекуляціям, які робить Російська Федерація. Ми маємо боротися за звільнення нашого Криму, тому що тільки після звільнення Криму ми зможемо отримати ситуацію, коли таких порушень прав людини в Криму більше не буде і не буде більше таких бранців. Тому що ми всі розуміємо, що після звільнення 35 людей, Російська Федерація може "наловити" на кордоні з Кримом ще стільки ж, тому головне - це, звичайно, життя людини, боротьба за її звільнення...”, - зазначила Ташева.

Також вона закликала Президента України та Верховну Раду найближчим часом ухвалити закон про статус осіб, які переслідуються за політичними мотивами.

“Тому що ми досі в законодавстві не маємо визначення, хто такий політв’язень. Це дуже важливо, тому що перший етап (звільнення — ред.) почався, а для того, щоб наступні етапи були підготовлені — були кошти на реабілітацію тощо, ми маємо це забезпечити”,- сказала Ташева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-