Рада закликає світ посилити тиск на РФ через

Рада закликає світ посилити тиск на РФ через "вибори" в окупованому Криму

Заява
Укрінформ
Верховна Рада ухвалила заяву про невизнання легітимності так званих місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях України - в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь.

За ухвалення відповідної постанови №2119 в цілому проголосували 325 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У рамках колонізації окупованих територій Російська Федерація здійснює незаконні дії, у тому числі проводить вибори. Останні такі вибори до органів місцевої влади проводилися на території Російської Федерації і в тому числі Росією на території окупованих регіонів Автономна Республіка Крим і місто Севастополь 8 вересня. Ці вибори вже були визнані низкою держав як незаконні. Наша заява не поверне Крим, але стане чітким доказом того, що незалежно від того, яка Верховна Рада, якого скликання, в складі яких фракцій, - національною ідеєю України є повернення наших окупованих територій, наших громадян у склад української сім'ї", - заявив голова Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко, презентуючи документ.

За його словами, ухвалення цього документа заразом стане і чітким сигналом і військово-політичним суперникам України, і партнерам.

Ухвалення цієї заяви підтримали фракції всіх політичних сил, представлених у парламенті.

Раніше Яременко у коментарі Укрінформу пояснював, що заяву буде направлено й до міжнародних організацій-партнерів України, зокрема до ПАРЄ.

Читайте також: ЄС не визнає російських "виборів" в окупованому Криму

Водночас, тексту заяви досі не оприлюднено на сайті парламенту.

У висновку ж профільного комітету зазначається, що ця постанова має на меті схвалити заяву, в якій засуджується чергове порушення міжнародного права з боку Російської Федерації, факт незаконного голосування на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та м. Севастополь. Документ також містить заклик до міжнародної спільноти дати оцінку незаконних дій Росії з організації і проведення так званих місцевих виборів, а також до продовження і посилення міжнародного політичного та економічного тиску на Російську Федерацію.

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня в Російській Федерації пройшли місцеві вибори, в тому числі в незаконно анексованих Криму і Севастополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-