Україна vs Росія: сьогодні ЄСПЛ проведе слухання про порушення прав людини у Криму

Україна vs Росія: сьогодні ЄСПЛ проведе слухання про порушення прав людини у Криму

Укрінформ
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) 11 вересня проведе слухання у міждержавній справі "Україна проти Росії" за обвинуваченням російської сторони у порушенні Європейської конвенції прав людини в окупованому Криму.
Слухання відбудуться в середу, 11 вересня, вранці, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

"Європейський суд з прав людини проведе слухання «Україна проти Росії» щодо обвинувачень про порушення Росією в Криму Європейської конвенції прав людини", - заявили в ЄСПЛ.

Україна внесла цей позов проти РФ 13 березня 2014 року.

"Уряд України заявляє, що Російська Федерація здійснює контроль над Автономною Республікою Крим, невід'ємною частиною України, з 27 лютого 2014 року. Юрисдикція над ситуацією призвела до численних порушень Конвенції", - йдеться про порушену справу України проти РФ.

Серед конкретних порушень Україна акцентує увагу на вбивстві з боку Росії українських військовослужбовців, правоохоронців і цивільних осіб. Також мова йде про випадки застосування тортур, жорстокого поводження, протиправного змісту РФ українських громадян.

Читайте також: Кримськотатарська журналістка оскаржуватиме в ЄСПЛ відкриту окупантами справу

Як повідомляв Укрінформ, нині ЄСПЛ розглядає п'ять міждержавних справ України проти Росії після початку російської збройної агресії. Крім того, зареєстровано близько 4 тис. персональних справ, пов'язаних з подіями у Криму і в Східній Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-