Місяці в ШІЗО: захист Балуха буде домагатися відшкодування моральної шкоди

Місяці в ШІЗО: захист Балуха буде домагатися відшкодування моральної шкоди

Укрінформ
Торжоцький міжрайонний суд Тверської області Росії 26 вересня повинен розглянути скаргу сторони захисту Володимира Балуха через його безперервне перебування у штрафному ізоляторі в російській колонії.

Про це Крим.Реалії повідомила його адвокат Ольга Дінзе.

««Через те що Балух відбув з колонії разом з особистою справою, у нас відкладається судове засідання, оскільки виникли якісь перешкоди до розгляду. Я продовжую діяти в цьому напрямку. Наступне судове засідання у нас буде 26 вересня. Я з'ясовуватиму позовні вимоги, в частині відшкодування моральних збитків. Також наполягатиму на розгляді справи в рамках тих матеріалів, які були представлені мною», – розповіла Дінз.

Балуха регулярно відправляли в штрафний ізолятор у російській колонії, де він відбував покарання. Останній раз це відбулося в кінці липня. До цього Балуха поміщали в ШІЗО, де він провів, в загальній складності, близько двох місяців.

Читайте також: Балух готовий до боротьби за деокупацію Криму — Чубаров

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною і Росією відбувся обмін в форматі 35 на 35. На батьківщину повернулися 11 незаконно засуджених українців: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сізонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов, а також 24 моряки, які були захоплені Росією у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

У лютому Міністерство закордонних справ України повідомляло, що Росія незаконно утримувала більше 70 українців. В це число не входили 24 українських моряків, захоплених Росією поблизу Керченської протоки в кінці листопада 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-