Прокуратура розслідує

Прокуратура розслідує "розкопки" на території мусульманського кладовища в Криму

Фото
Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальну справу за фактом проведення незаконних археологічних розкопок на території півострова.

Про це інформує пресслужба відомства.

“Прокуратура АР Крим внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом незаконного проведення «археологічних розкопок» на території тимчасово окупованого півострова”, - йдеться у повідомленні.

“Стало відомо, що під час проведення робіт, пов'язаних з будівництвом водопроводу до м. Керч на території вже зниклого селища Унгут Кіровського району, було виявлено старе мусульманське захоронення, яке окупаційна влада намагається представити як давньоскіфське. Хоча кримськотатарські активісти, які прибули на місце «археологічних розкопок», стверджують, що за всіма ознаками це саме мусульманське захоронення”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В окупованому Криму через мусульманське кладовище прокладають водогін

Зазначається, що на місці мусульманського поховання у Кіровському районі окупованого Криму проводяться будівельні роботи, пов’язані з прокладанням водогону. Інформацію про те, що через ці роботи нищиться поховання, зафіксувало МінТОТ в ході здійснення моніторингу правового режиму тимчасово окупованої території.

Фото: facebook.com/prok.arkrym

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-