В окупованому Криму через мусульманське кладовище прокладають водогін

В окупованому Криму через мусульманське кладовище прокладають водогін

Фото
Укрінформ
На місці мусульманського поховання у Кіровському районі окупованого Криму проводяться будівельні роботи, пов’язані з прокладанням водогону. Через ці роботи нищиться поховання.
Про це повідомляється на офіційному сайті МінТОТ.

“На місці мусульманського поховання у зниклому с. Унгут Кіровського району тимчасово окупованого Криму проводяться будівельні роботи, пов’язані з прокладанням водогону з північних районів Криму в Керч. Таку інформацію зафіксувало МінТОТ в ході здійснення моніторингу правового режиму тимчасово окупованої території", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ймовірно, що у ході підготовчих робіт до прокладення водогону на місці поховання проводяться «археологічні розкопки», при цьому мусульманські поховання окупаційна влада намагається представити як "древньоскіфські поховання".

Мусульманське поховання у зниклому с. Унгут / Фото: mtot.gov.ua

"Місцеві мешканці звернулися до органів окупаційної адміністрації з вимогою обійти кладовище під час спорудження водогону", - зазначили в МінТОТ.

МінТОТ заявляє про неприпустимість руйнування поховань, культових об’єктів, об’єктів історичної спадщини на тимчасово окупованій території України.

"Неспроможність держави-окупанта забезпечити базові потреби населення не може бути виправданням подібного варварства", - йдеться в заяві.

Читайте також: Викиди кримського "Титану": українські експерти сказали, як можна вплинути на Росію

Про розкопки, які проводяться в колишньому селі Унгут в окупованому Криму в Facebook повідомив в кінці серпня кримськотатарський активіст Заїр Смедляєв. За його словами, спосіб поховання говорить про те, що на місці розкопок було старе мусульманське кладовище.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-