Чийгоз підтвердив, що Сенцов перебуває у СІЗО Москви

Чийгоз підтвердив, що Сенцов перебуває у СІЗО Москви

Політв’язні
Укрінформ
Кримський режисер Олег Сенцов наразі перебуває в одному із СІЗО міста Москви.

Про це журналістам заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, новообраний народний депутат від партії «Європейська солідарність» Ахтем Чийгоз.

“Так, Олег Сенцов в Лефортово. І за тією інформацією, якою я володію, в п’ятницю мають прибути.. Всі разом. Але це настільки попередньо, тому що я сам пройшов цей шлях і знаю, що зміни можуть бути. Але принцип сам, що вони вже знаходяться, і це питання поставлено на рейки, і він все рівно буде відпрацьований, це так”, - сказав Чийгоз, коментуючи журналістам заяву, розповсюджену в ЗМІ, щодо переведення Олега Сенцова у Москву.

На прохання уточнити, коли саме має відбудеться обмін, Чийгоз відповів: “Я знаю стільки, стільки я знаю”.

Читайте також: Сенцова вивезли з колонії — російські телеграм-канали

Як повідомлялося, кримського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою вину не визнали.

Сенцов відбуває покарання у місті Лабитнангі, на півночі Росії. Кольченко перебуває в колонії міста Копєйськ, на Уралі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-