Зниклого чотири роки тому кримського татарина досі не знайшли

Зниклого чотири роки тому кримського татарина досі не знайшли

Укрінформ
Чотири роки залишається невідомим місцезнаходження викраденого в окупованому Криму Мухтара Арісланова. Всього з 2014 року зниклими безвісти в Криму вважаються 17 людей.

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр.

"Чотири роки тому, 27 серпня 2015 року, в Сімферополі зник Мухтар Арісланов. За словами його сестри Нурфіє Каракаш, є свідок, який бачив, як двоє чоловіків у формі заштовхали її брата до мікроавтобуса сріблястого кольору", - йдеться в повідомленні правозахисної організації.

У Кримськотатарському ресурсному центрі не виключають, що до зникнення кримського татарина мають відношення співробітники правоохоронних органів.

За фактом зникнення Арісланова так зване Головне слідче управління слідчого комітету Російської Федерації по Республіці Крим порушило кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 105 КК РФ (вбивство), проте розслідування не дало позитивних результатів і було призупинено.

Мухтар Арісланов працював учителем фізкультури в одній зі шкіл Сімферопольського району і тренером з дзюдо.

27 серпня 2015 року він вийшов з дому за продуктами на ринок "Залеський" у Сімферополі і до сьогодні не повернувся.

Читайте також: "Суд" дав Гафарову 10 років за "кримськотатарський батальйон"

За даними Кримськотатарського ресурсного центру, після окупації Криму Російською Федерацією зникнення і викрадення людей стало регулярною практикою.

Всього з 2014 року в списку зниклих безвісти у Криму вважаються 17 людей: Валерій Ващук, Іван Бондарець, Василь Черниш, Тимур Шаймарданов, Сейран Зінедінов, Іслям Джеппаров, Джевдет Іслямов, Ескендер Апселямов, Федір Костенко, Мухтар Арісланов, Арлен Терехов, Руслан Ганієв, Марсель Аляутдінов, Арсен Алієв, Ервін Ібрагімов, Різван Абдураманов і Ейнар Еюпов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-