Бекірова двічі за добу за добу вивозили до лікарні на обстеження — адвокат

Бекірова двічі за добу за добу вивозили до лікарні на обстеження — адвокат

Укрінформ
Кримськотатарського активіста Едема Бекірова вдруге за добу вивозили з СІЗО Сімферополя в анексованому Росією Криму до лікарні для медичного обстеження.

Лікарі констатували у Бекірова проблеми з хребтом, розповів "Крим.Реалії" адвокат Олексій Ладін.

«Я відвідав Едема Бекірова в медсанчастині СІЗО. Він розповів, що його знову вивозили до лікарні Семашка для обстеження. Його оглянув невролог, ендокринолог і хірург-ортопед. Зробили МРТ хребта і грудної клітки. Письмових результатів обстеження поки що немає. Але реакція лікаря після побачених результатів була вкрай емоційною. За його словами, у Бекірова великі проблеми з хребтом і йому потрібне оперативне хірургічне втручання», – розповів Ладін.

Читайте також: Бекірова на тиждень покладуть до лікарні

Адвокат припустив, що пильна увага до Бекірова з боку лікарів пов’язана зі «спільними зусиллями захисту, ЗМІ та міжнародної спільноти» до цієї справи.

«Я не фахівець, але те медичне обстеження, яке останні два дні проходить мій підзахисний, дуже схоже на адекватне, а не на ті формальні огляди та відписки лікарів, які ми спостерігали останні вісім місяців. 27 серпня його планують вивезти в неврологічну лікарню. Я сподіваюся там його не тільки обстежать, але і проведуть курс лікування», – додав він.

Читайте також: Бекірова не будуть судити у Красноперекопську - апеляцію захисту задовольнили

Як повідомлялося, 12 грудня 2018 року на адмінкордоні з Кримом було затримано 57-річного громадянина України Едема Бекірова. Його відправили до Сімферопольського СІЗО за обвинуваченням у зберіганні та передачі вибухонебезпечних речовин і патронів.

Бекіров заперечує висунуті йому обвинувачення. Він має 1 групу інвалідності та кілька тяжких хронічних хвороб. У чоловіка цукровий діабет, ампутована нога. Він потребує цілодобової медичної допомоги.

Читайте також: Окупований Крим є "сірою зоною безправ’я" - постійний представник президента в АРК

11 червня Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію негайно перевести кримського політв'язня до лікарні. На 253-ій день арешту Бекірова окупаційна влада вперше ухвалила рішення про його медобстеження в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-