У Москві оштрафували ще шістьох кримських татар за пікет біля Верховного суду

У Москві оштрафували ще шістьох кримських татар за пікет біля Верховного суду

Укрінформ
Міщанський суд Москви в середу оштрафував ыще шістьох кримських татар, які 11 липня вийшли на акцію біля будівлі Верховного суду Росії на підтримку фігурантів першої бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір".
Про це в Facebook повідомляє "Кримська солідарність".

"Сьогодні, 21 серпня 2019 року, в Міщанському районному суді міста Москви відбулися судові засідання відносно кримських татар, які проводили акцію 11 липня 2019 року біля будівлі Верховного суду РФ. Суд виніс рішення про адміністративне правопорушення і стягнення адміністративних штрафів ще з шести кримських татар у розмірі 10000 рублів (близько 4 тис. грн - ред.), - йдеться у повідомленні.

Серед оштрафованих - Ш. Крестов, Е. Алієв, М. Кишпидінов, С. Хайбулаєв, З. Асанов, Н. Абдурашитов.

Як повідомляв Укрінформ, 11 липня у Верховному суді РФ розглядалася апеляційна скарга на винесений вирок Північно-Кавказьким окружним військовим судом у «справі Хізб ут-Тахрір» (перша Бахчисарайська група).

10-11 липня в Москві були затримані 46 осіб, які приїхали висловити свій протест у зв'язку з незаконними арештами і звинуваченнями кримських татар у тероризмі. Відносно всіх затриманих було складено адміністративні протоколи про порушення статті 20.2 ч.5 КпАП РФ (порушення встановленого порядку проведення мітингу).

Читайте також: Суд у Москві оштрафував 18 кримських татар, затриманих на Красній площі

29 липня в Таганському районному суді Москви в результаті розгляду адміністративних справ 18-ти активістам були оголошені штрафи в розмірі 20 тисяч рублів (близько 8 тис. грн). 6 серпня Міщанський районний суд Москви оштрафував ще трьох кримських татар, 9 серпня - чотирьох кримських татар, а напередодні, 20 серпня, - штрафи в розмірі 10 тисяч грн присудили сімом активістам. На сьогоднішній день 32-м з 46 осіб винесені рішення про штрафи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-