Суд РФ залишив під вартою ще сімох українських моряків

Суд РФ залишив під вартою ще сімох українських моряків

Керченська криза
Укрінформ
Московський міський суд відмовив в апеляційній скарзі на постанову про продовження арешту до 24 і до 26 жовтня ще сімом військовополоненим українським морякам.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов у групі "Захист військовополонених українських моряків" у Facebook.

«Московський міський суд розглянув апеляційні скарги адвокатів третьої групи військовополонених українських моряків: Андрій Артеменко, Віктор Беспальченко, Володимир Варімез, Владислав Костишин, Олег Мельничук, Василь Сорока, Сергій Чуліба... Апеляційна інстанція Московського міського суду залишила постанову Лефортовського районного суду без змін» , - повідомив Полозов.

Він уточнив, що «судове засідання з розгляду апеляційних скарг захисту на постанову Лефортовського районного суду про продовження терміну тримання під вартою проходило в закритому режимі за клопотанням прокурора».

Раніше 16 серпня в апеляції було відмовлено 11 військовополоненим українським морякам: Денису Гриценку, Андрію Драчу, В'ячеславу Зінченку, Михайлу Власюку, Богдану Головашу, Сергію Попову, а також Володимиру Терещенку, Андрію Шевченку, Роману Мокряку, Андрію Оприску, Сергію Цибізову.

Розгляд апеляцій щодо четвертої групи військовополонених (Юрія Без'язичного, Юрія Будзила, Володимира Лісового, Богдана Небилиці, Євгенія Семидоцького, Андрія Ейдера) - має початися сьогодні ж у другій половині дня.

Читайте також: Ще п’ятьом українським морякам відмовили в апеляції на арешт

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року російські силовики біля берегів анексованого Криму обстріляли й захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", що прямували з Одеси до Маріуполя. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольний Росії "суд" в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських військових за звинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз їх тримають у СІЗО в Москві.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Суд ООН з морського права 25 травня зобов'язав Росію негайно звільнити і дати можливість повернутися в Україну 24 захопленим морякам і 3 кораблям.

Росія ж заявила, що не визнає компетентність цього вироку, і позиція Кремля щодо звільнення українських моряків не змінилася.

17 липня в Москві відбулося судове засідання щодо продовження арешту українським військовополоненим. Суд продовжив арешт 21 моряку до 24 жовтня, а трьом пораненим (Андрію Артеменку, Андрію Ейдеру, Василю Сороці) - до 26 жовтня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-