Запуск оновлених КПВВ на адмінмежі з Кримом запланований на 15 листопада

Запуск оновлених КПВВ на адмінмежі з Кримом запланований на 15 листопада

Фото
Укрінформ
У сервісних зонах на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» планується збудувати центри надання адміністративних послуг.

Про це заявив голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв під час міжвідомчої наради на території пункту в’їзду – виїзду «Чонгар», повідомляє Херсонська ОДА.

«Юрій Гусєв наголосив, що у сервісних зонах планується збудувати центри надання адміністративних послуг, для цього необхідно запроєктувати проведення якісного зв’язку до КПВВ», - йдеться у повідомленні.

Голова ОДА наголосив, що під час перетину тимчасової межі люди мають відчувати, що повертаються додому.

У свою чергу державний секретар Міністерства інфраструктури Андрій Галущак наголосив, що після доручення Президента керівнику Херсонщини будівельні роботи на КПВВ активізувалися.

«Ми змінили керівництво замовника. Сподіваюсь, що тепер докорінно змінимо підхід і почнемо працювати в межах реального графіку. Звичайно, це тимчасові споруди, оскільки Крим – це Україна. Але це не означає, що ми не повинні дбати про людей», - наголосив він.

Заступник генерального директора «Укрінтеравтосервіс» Олександр Шендрик поінформував про завершення робіт із розробки проєкту для будівництва тимчасово контрольно-пропускних пунктів «Каланчак» та «Чонгар».

«Розпочато роботи з виносу земельних ділянок на "Чонгарі", а згодом такі ж роботи здійснюватимуться по "Каланчаку". Ідемо за графіком. Робочі матеріали передано до Департаменту будівництва та розвитку інфраструктури ОДА», - сказав він.

Учасники наради підкреслили, що введення в експлуатацію контрольних пунктів в’їзду-виїзду «Каланчак» та «Чонгар» на адміністративній межі із тимчасово окупованою АР Крим заплановане на 15 листопада.

Улітку пункт в’їзду–виїзду «Чонгар» щодня перетинає 6-7 тисяч людей, в інші періоди року - 2,5-3 тисячі. Наразі на об’єкті налагоджено роботу медичного пункту, куди, за словами лікарів, люди звертаються кожного дня. У зв’язку зі значною відстанню від КПВВ до «нуля», під час спілкування з Юрієм Гусєвим люди висловили потребу в налагодженні перевезень, особливо людей похилого віку та осіб з маленькими дітьми.

Читайте також: Повне облаштування КПВВ “Чонгар” і “Каланчак” треба завершити до 20 грудня – Зеленський

Як раніше повідомляв Укрінформ, під час представлення голови Херсонської ОДА на КПВВ "Чонгар" 13 липня Президент України Володимир Зеленський наголосив, що реалізувати другий завершальний етап проєкту – створення сервісних центрів з автовокзалами та центрами надання адміністративних послуг на КПВВ “Чонгар” і “Каланчак” необхідно до 20 грудня.

Замовником будівництва КПВВ є державне підприємство Міністерства інфраструктури «Укрінтеравтосервіс», на облаштування КПВВ державне підприємство отримало фінансування в розмірі близько 100 млн гривень.

Фото: khoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-