Український політв'язень Присич повернувся додому з російського полону

Український політв'язень Присич повернувся додому з російського полону

Укрінформ
До України після трьох років незаконного ув'язнення повернувся політв'язень, фігурант так званої "справи українських диверсантів" в окупованому РФ Криму Володимир Присич.

Як повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на родичів політв'язня, його звільнили 15 серпня з колонії в Кабардино-Балкарії.

"Українець почуває себе задовільно, але потребує подальшого лікування та реабілітації. Володимир Присич і його рідні вдячні українським правозахисникам, представникам української влади, особливо Консульської служби МЗС України, Василю Кириличу і Тарасу Малишевському за допомогу в поверненні політв'язня додому після закінчення терміну незаконного покарання. Також Володимир дякує всім небайдужим людям, які писали йому в колонію. Після отримання листів з Верховної Ради України та від української діаспори в США, ставлення адміністрації колонії до нього стало помітно краще", – сказано в повідомленні.

Читайте також: Окупанти тримають під арештом 94 кримчан, ще 12 - засуджені умовно

Наголошується, що зараз українець перебуває вдома, в Харківській області.

Нагадаємо: всього у "справі українських диверсантів" в ув'язненні перебували 12 осіб: Євген Панов, Андрій Захтей, Редван Сулейманов, Володимир Присич, Володимир Дудка, Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов, Гліб Шаблій, Олексій Стогній, Геннадій Лимешко, Ганна Сухоносова та Дмитро Долгополов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-