Український консул відвідав блогера Мемедемінова у російському СІЗО

Український консул відвідав блогера Мемедемінова у російському СІЗО

Укрінформ
Генеральний консул України в російському Ростові-на-Дону Тарас Малишевський відвідав у СІЗО кримськотатарського громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова, обвинуваченого ФСБ Росії у пропаганді тероризму.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

«Розмовляли дві години, обговорили багато питань, які його цікавили. Наріман докладно розпитував про підсумки виборів до Верховної Ради України та кількісне представництво у новообраному парламенті кримських татар», – розповів Малишевський.

За його словами, Мемедемінов передавав слова подяки українським ЗМІ і журналістам, які висвітлюють його процес.

«Обговорили інцидент, що трапився на останньому засіданні 24 липня, коли одному з цивільних журналістів суд не дозволив фото - і відеозйомку судового процесу. Загалом він налаштований позитивно і розцінює своє перебування за гратами як тимчасове явище. Досі утримується в спецблоці із ще одним ув'язненим, не скаржиться на умови утримання. В інформаційній ізоляції, обумовленій спецблоком, просив оформити на його ім'я передплату газет», – додав консул.

Читайте також: Кримського блогера Мемедемінова перевели у спецблок

Північно-Кавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону 29 травня постановив приступити до розгляду по суті справи кримськотатарського громадянського журналіста, блогера Нарімана Мемедемінова з 10 червня.

Фото: ru.krymr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-