РФ намагається оскаржити рішення суду в Гаазі щодо активів Ощадбанку в Криму

РФ намагається оскаржити рішення суду в Гаазі щодо активів Ощадбанку в Криму

Укрінформ
Росія намагається через французький суд оскаржити рішення міжнародного арбітражного суду при Постійній палаті третейського суду в Гаазі і Київського апеляційного суду про стягнення 1,1 млрд дол. на користь українського Ощадбанку.

Про це повідомляє ТАСС.

"Арбітражне рішення за позовом ПАТ "Державний ощадний банк України" оскаржується в судах Франції. Цей розгляд триває", - повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу Мін'юсту Росії.

В юридичному відомстві РФ зазначили, що в процесі оскарження "категорично спростовується компетенція арбітражів на розгляд таких позовів".

Крім того, в Мін'юсті Росії вважають, що українська сторона не повідомила РФ "у порядку, встановленому відповідними міжнародними конвенціями, про розгляд заяви про визнання і приведення цього рішення у виконання на території України".

Як повідомлялося, Київський апеляційний суд задовольнив заяву Ощадбанку і дав дозвіл на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу про стягнення 1,1 млрд дол. з Російської Федерації (в особі Мін'юсту РФ) як компенсацію за експропріацію активів Ощадбанку в Криму.

Читайте також: Суд дозволив Ощадбанку стягнути понад $1 мільярд з РФ за втрачені активи в Криму

Київський апеляційний суд видав виконавчі листи про стягнення з РФ не тільки зазначеної суми, а й відсотків, які нараховуються з березня 2014 року (коли Росія анексувала український Крим - ред.) до періоду повної виплати Росією заборгованості (за піврічною ставкою ЛІБОР у доларах США плюс 2% зі щорічною капіталізацією).

Рішення задовольнити вимогу про компенсацію збитків Ощадбанку, заподіяних внаслідок анексії Криму Російською Федерацією, виніс міжнародний арбітраж у Гаазі в своїй постанові від 26 листопада 2018 року. Слухання відбулося згідно з Арбітражним регламентом Комісії Організації Об'єднаних Націй з права міжнародної торгівлі в 1976 році, а також відповідно до Угоди між Кабінетом міністрів України та Урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-