Акцію на підтримку Сенцова провели на червоній доріжці Одеського кінофесту

Акцію на підтримку Сенцова провели на червоній доріжці Одеського кінофесту

Фото
Укрінформ
На червоній доріжці церемонії закриття X Одеського кінофестивалю пройшла акція на підтримку ув'язненого в Росії українського режисера з Криму Олега Сенцова.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

В акції брали участь члени журі Національної конкурсної програми – американський кінокритик Ніколас Елліот, польський сценарист і режисер Іоанна Кос-Краузе, іранський режисер Манія Акбаре і український продюсер Іванна Дядюра.

Раніше на Одеському міжнародному кінофестивалі презентували трейлер українського фільму за п'єсою «Номери» Олега Сенцова.

На церемонії відкриття кінофестивалю віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко також нагадав про Сенцова, захоплених Росією в листопаді 2018 року українських моряків і всіх українських в'язнів Кремля. Слова підтримки Сенцову висловив також британський режисер, лауреат нагород Каннського кінофестивалю Майк Лі.

Читайте також: У Будинку профспілок провели вечір солідарності на підтримку Сенцова та політв'язнів

Кримського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка разом із ще двома людьми затримали представники російських спецслужб в анексованому Криму в травні 2014 року за обвинуваченням в організації терактів на півострові.

У серпні 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-