Справа «скіфського золота» лежить в площині українського законодавства - Нищук

Справа «скіфського золота» лежить в площині українського законодавства - Нищук

Укрінформ
Міністр культури України Євген Нищук сподівається, що суд у Нідерландах зрозумів, що справа про «скіфське золото» лежить винятково в площині українського законодавства.

Про це він написав у Facebook, коментуючи рішення Апеляційного суду Амстердама у справі за позовом держави Україна до Музею Алларда Пірсона - археологічного музею Амстердамського університету (Королівство Нідерланди) про повернення в Україну експонатів виставки «Крим - золотий острів у Чорному морі» - так званого «скіфського золота».

“Я сподіваюсь, що суд, переглядаючи цю справу, зрозумів, що питання лежить виключно в площині українського законодавства”, - написав Нищук.

Читайте також: "Скіфське золото" поки залишається у Нідерландах — суд відклав остаточне рішення

До цього міністр додав: “Ще у березні, коли йшло слухання, і я особисто був присутній на засіданні, де ставилося питання чому саме Апеляційний суд Амстердама має розглядати справу. Хочу нагадати, що згідно із контрактами, які були укладені між українськими музеями і Музеєм Алларда Пірсона, розгляд будь-яких спорів відбувається на території України в українському суді. Я можу припустити, що суд все-ж звернув на це увагу, і зрозумів, що це виключно українська компетенція”.

Також міністр нагадав, що “наша позиція, як і у 2014, залишається незмінною - «скіфське золото» має повернутися до України, держави, якій воно належить на праві власності і ми готові надати будь-яку додаткову інформацію на запит суду”.

Як повідомлялося, Апеляційний суд Амстердама у справі за позовом держави Україна до Музею Алларда Пірсона - археологічного музею Амстердамського університету (Королівство Нідерланди) про повернення в Україну експонатів виставки «Крим - золотий острів у Чорному морі» так званого «скіфського золота» замість оприлюднення остаточного рішення надав сторонам два місяці на додаткові пояснення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-