ЄС продовжив на рік

ЄС продовжив на рік "кримські" санкції проти Росії

Укрінформ
Рада Європейського Союзу продовжила санкції проти Росії за анексію Криму до 23 червня 2020 року.

Про це йдеться у повідомленні європейського органу.

“20 червня 2019 року Рада (ЄС - ред.) продовжила обмежувальні заходи, які були запроваджені проти Росії за анексію Криму й Севастополя, до 23 червня 2020 року”, - йдеться у прес-релізі.

Рада зазначила, що йдеться про заборону імпорту товарів з Криму й Севастополя до ЄС, інвестиції й туристичні послуги на півострові та експорт деяких товарів і технологій кримським компаніям.

В Європейському відомстві ще раз наголосили, що ЄС підтримує суверенітет й територіальну цілісність України, а також не визнає й продовжує засуджувати порушення міжнародного права з боку Росії.

Читайте також: У Конгресі США запропонували визнати Росію спонсором тероризму

Як повідомлялося, посли країн-членів Європейського Союзу 12 червня погодили рішення про продовження на рік санкцій проти Росії за анексію Криму.

Європейський Союз у липні 2014 року запровадив економічні санкції проти Росії за анексію Криму та дії з дестабілізації ситуації на сході України. У вересні 2014 року ці санкції було посилено.

У березні 2015 року Європейська Рада пов’язала дію обмежувальних заходів із невиконанням Росією Мінських домовленостей. Відтоді ЄС постійно продовжує економічні санкції проти РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-