Чубаров закликає Зеленського ініціювати термінове засідання Радбезу ООН

Чубаров закликає Зеленського ініціювати термінове засідання Радбезу ООН

Укрінформ
Народний депутат і глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав Президента Володимира Зеленського ініціювати термінове засідання Ради Безпеки ООН.

Про це політик заявив в своєму прямому ефірі на Facebook.

"Я хочу закликати українську владу, і в першу чергу міністра закордонних справ і новообраного Президента - треба негайно ініціювати термінове засідання Ради безпеки ООН з питання відвертого і брутального невиконання Росією всіх попередніх рішень: і Генеральної асамблеї, і Міжнародного суду ООН, який ще два роки тому прийняв рішення про скасування заборони на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, і щодо невиконання рішення Морського трибуналу, щодо невиконання рішення по Едему Бекірову, якого Європейський суд з прав людини присудив негайно перевести в цивільну лікарню», - заявив Чубаров.

На його переконання, на терміновому засіданні Ради Безпеки необхідно обговорити питання надання гарантій безпеки кримськотатарському народу і всім громадянам України, які живуть на тимчасово окупованій території, в Криму.

Читайте також: Джапарова порахувала, скільки домовленостей з Україною порушила РФ

За словами Чубарова, на анексованому півострові ведеться полювання на кримських татар з метою "витіснити" їх звідти.

"Ми повинні визнати, що в Криму вже давно почалося масове тотальне полювання на кримських татар. Мета російських окупантів - вичавити кримських татар з Криму", - сказав глава Меджлісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-