МЗС закликало дружні країни тиснути на РФ задля звільнення полонених моряків

МЗС закликало дружні країни тиснути на РФ задля звільнення полонених моряків

Укрінформ
МЗС України звернулося до міністрів закордонних справ дружніх країн із проханням та вимогою тиснути на РФ для виконання рішення Міжнародного трибуналу ООН щодо українських моряків.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін у суботу в Twitter.

"Сьогодні відправили звернення до всіх міністрів закордонних справ з країн наших друзів та партнерів з проханням і вимогою тиснути на РФ для виконання рішення Міжнародного Трибуналу у Гамбурзі. Маємо зробити все можливе політично і через національні морські адміністрації", - написав він.

Читайте також: ЄС очікує від Росії термінового звільнення українських моряків

Як повідомлялося, суд ООН з морського права 25 травня виніс рішення щодо тимчасових заходів у позові України проти РФ, яким зобов'язав Росію негайно відпустити та надати можливість повернутися до України 24 захопленим поблизу Керченської протоки морякам і 3 кораблям. Росія ж заявила, що не визнає компетентності цього вироку, і позиція Кремля щодо звільнення українських моряків не змінилася. 

Посол України у ФРН Андрій Мельник заявив, що в разі невиконання Росією рішення Трибуналу українська сторона готова буде ініціювати "гамбурзькі санкції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-