Московський суд залишив під вартою ще чотирьох українських моряків

Московський суд залишив під вартою ще чотирьох українських моряків

Укрінформ
Суд в Москві залишив під вартою до кінця липня ще одну, останню, четвірку військовополонених українських моряків.
Про це в Facebook написав адвокат Микола Полозов.

"Останні дві четвірки моряків Мосміськсуд сьогодні залишив під вартою до кінця липня. Міжнародний трибунал ООН з морського права? Ні, не чули", - зазначив захисник.

Читайте також: СКУ підтримує заклик ООН до Росії негайно звільнити захоплені кораблі України та моряків

Як повідомляв Укрінформ, 27 травня в Москві суд розглядав апеляційні скарги адвокатів п'ятої та шостої четвірок захоплених Росією українських моряків на продовження строків тримання під вартою. Об 11:00 - Андрій Артеменко, Андрій Ейдер, Василь Сорока, Олег Мельничук. О 14:30 - Богдан Небилиця, Юрій Будзило, Володимир Лісовий, Юрій Без'язичний.

25 травня в Гамбурзі було оприлюднено рішення Міжнародного трибуналу з морського права в справі захоплення РФ українських моряків. Згідно з рішенням, Росію зобов'язали звільнити кораблі «Бердянськ», «Яни-Капу», «Нікополь» і 24 затриманих українських моряків і повернути їх під юрисдикцію України.

У МЗС РФ заявили, що Трибунал ООН немає юрисдикції розглядати цю справу.

25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катера «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-