Суд у Москві розгляне апеляції вісьмох українських моряків

Суд у Москві розгляне апеляції вісьмох українських моряків

Укрінформ
Московський міський суд 27 травня розгляне апеляційні скарги адвокатів п'ятої та шостої четвірок військовополонених моряків, захоплених російськими силовиками у листопаді минулого року в районі Керченської протоки.
Про це у Facebook написав адвокат Микола Полозов.

"Сьогодні, 27 травня, Московський міський суд розгляне апеляційні скарги адвокатів п'ятої та шостої четвірок військовополонених українських моряків на продовження термінів утримання під вартою. Об 11:00 - Андрій Артеменко, Андрій Ейдер, Василь Сорока, Олег Мельничук. О 14:30 - Богдан Небилиця, Юрій Будзило, Володимир Лисовий, Юрій Без'язичний", - зазначив він.

Читайте також: Україна вже формує міжнародний трибунал для розгляду справи моряків по суті

Як повідомляв Укрінформ 20 травня Лефортовський суд Москви продовжив утримання під вартою двох четвіркам військовополонених моряків. Зокрема, відхилено апеляції на продовження арешту Романа Мокряка, Сергія Цибізова, Андрія Оприска і Євгена Семідоцького. Раніше аналогічне рішення було прийнято щодо полонених українців Віктора Беспальченка, Володимира Варімеза, Владислава Костишина та Сергія Чуліби.

25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли й захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них було поранено.

Підконтрольний Росії «суд» в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських військових за звинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз вони містяться у СІЗО у Москві.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися з захопленими у районі Керченської протоки українськими військовими моряками згідно з Женевською конвенцією про військовополонених.

25 травня 2019 року в Гамбурзі відбулося оголошення рішення Міжнародного трибуналу з морського права, що стосується тимчасових заходів у справі "Україна проти Росії". 19 голосами проти одного Росію зобов'язали звільнити українські кораблі й моряків.

Посол України у Німеччині Андрій Мельник назвав рішення Трибуналу історичною перемогою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-