Україна надіслала Росії ноту через

Україна надіслала Росії ноту через "вояж" голови Держдуми в окупований Крим

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест та надіслало до МЗС РФ ноту протесту у зв’язку із неузгодженим з Україною візитом голови Держдуми Росії В'ячеслава Володіна до окупованого Криму.
Про це йдеться у заяві МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із черговим неузгодженим з Україною візитом 24 травня 2019 року голови Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації В. Володіна до тимчасово окупованої Російською Федерацією території України – Автономної Республіки Крим та міста Севастополь", - йдеться у заяві.

В МЗС наголосили, що Україна продовжує вважати цю, як і всі попередні поїздки російських посадовців до тимчасово окупованих Росією Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, грубим порушенням російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням Кремлем загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права, у тому числі Статутом ООН, резолюціями Генеральної асамблеї ООН, зобов’язаннями РФ за двосторонніми та багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна та Російська Федерація.

Читайте також: Росія має негайно виконати рішення морського трибуналу — МЗС

"МЗС України вчергове заявляє, що жодні вояжі російських посадовців до Криму не змінять закріплений у Конституції України та міжнародно визнаний статус Автономної Республіки Крим і м. Севастополь як частини території України", - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

Повідомляється також, що у зв’язку з черговим міжнародно-протиправним діянням російської сторони до МЗС РФ надіслано ноту протесту.

За даними ЗМІ, Володін 24 травня прилетів до Криму на засідання Ради із законодавчого забезпечення розвитку цифрової економіки при голові Державної думи.

У МЗС України наголошують, що поїздки зарубіжних політиків до Криму не мають статусу офіційних.

На території Криму і Севастополя 16 березня 2014 року відбувся невизнаний Україною і світом "референдум" про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-