Три роки тому в окупованому Криму зник Ервін Ібрагімов

Три роки тому в окупованому Криму зник Ервін Ібрагімов

Укрінформ
Рівно три роки тому - 24 травня 2016 року - в окупованому Криму зник член Бахчисарайського міського Меджлісу кримськотатарського народу, член виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар Ервін Ібрагімов.

Про це нагадує Кримськотатарський ресурсний центр.

"24 травня о 22.20 на об'їзній дорозі м.Бахчисарай його машину зупинили невідомі особи (ймовірно співробітники ДПС). Після цього його насильно заштовхували в мікроавтобус, він намагався втекти, але його зловили і закинули в машину, яка поїхала в бік Бахчисарайського водосховища, через лісосмугу. Викрадення Ервіна зафіксувала камера відеоспостереження", - повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр.

За його даними, так зване головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації по Республіці Крим порушило кримінальну справу за п. а, в ч.2 ст.126 КК РФ (викрадення людини), однак ніякої інформації про місцезнаходження Ервіна Ібрагімова до сьогодні немає, незважаючи на наявні в матеріалах справи відеозаписи викрадення, знайдені на місці злочину документи і повідомлення про погрози і стеження напередодні злочину. У вересні 2017 року кримські "правоохоронні органи" припинили розслідування викрадення Ібрагімова.

Читайте також: Під посольством РФ у Києві зі світильниками "шукали" зниклих в окупації кримчан

Подану в травні 2019 року скаргу адвоката Еміля Курбедінова в органи слідства щодо його запитів у справі про викрадення Ібрагімова Київський районний "суд" Сімферополя відхилив.

Як повідомляв Укрінформ, Ервін Ібрагімов був викрадений у Бахчисараї 24 травня 2016 року. Наступного дня батько Ервіна знайшов машину сина за 200 метрів від будинку - з відкритими дверима і ключем у запалюванні.

За словами батька, за його сином стежили невідомі, а напередодні викрадення він отримував погрози від невідомих. Тоді Ервін пов'язував це з проведенням на півострові жалобних заходів з нагоди Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Виступаючи на конференції ОБСЄ, батько зниклого Умер Ібрагімов заявив, що у нього "є всі підстави вважати, що викрадення Ервіна було заздалегідь сплановано і здійснено державними органами Російської Федерації".

Читайте також: Родичі кримських татар поскаржилися на Росію в ОБСЄ

Після того, як зник Ібрагімов, у Києві біля стін Посольства РФ активісти "КримSOS" щомісяця проводять акцію "Де Ервін?", присвячену зниклим в окупованому Криму людям. Прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється досудове розслідування за фактом зникнення Ервіна Ібрагімова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-