Правозахисники презентували книгу про порушення прав людини в окупованому Криму

Правозахисники презентували книгу про порушення прав людини в окупованому Криму

Фото
Укрінформ
Правозахисні організації презентували власне видання "Півострів страху: 5 років несвободи у Криму" на "Книжковому Арсеналі" у Києві.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця книга є саме правозахисним виданням, вона є продовженням попередніх - третім виданням. Це саме правозахисний опис, і цим вона відрізняється від інших видань на тему Криму", - зазначила співавтор видання, керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

Книга складається з чотирьох розділів, і перший з них присвячено періоду окупації.

"Нам важливо було показати, що псевдореферендум, як у Росії його називають, "волевиявлення кримчан", насправді відбувався в умовах військової операції, коли вже не було незалежних ЗМІ, коли переслідувались та викрадались журналісти і правозахисники - всі ці факти також відображені у книзі", - зауважила Скрипник.

У другому розділі видання йдеться про міжнародно-правовий аспект окупації Криму, в третьому аналізуються наслідки окупації та розгортання системи політичних переслідувань.

Останній, четвертий розділ видання містить перелік основних порушень прав людини у Криму за 5 років окупації.

Читайте також: Експерт назвав три ключові проблеми українського книговидавництва

Автори видання розраховують підготувати надалі переклад книги англійською мовою - для розповсюдження серед закордонних партнерів.

Над виданням працював колектив авторів із Кримської правозахисної групи, Регіонального центру прав людини, Центру громадянських свобод, ГО "ZMINA. Центр прав людини" та з Української Гельсінської спілки прав людини.

Книга "Півострів страху: 5 років несвободи у Криму" доступна в електронному вигляді на сайті цих правозахисних організацій.

Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" триватиме у Києві до 26 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-