Бекірову збільшили дозу інсуліну, його стан стрімко погіршується - омбудсмен

Бекірову збільшили дозу інсуліну, його стан стрімко погіршується - омбудсмен

Політв’язні
Укрінформ
Стан тяжкохворого політв'язня Едема Бекірова стрімко погіршується в умовах СІЗО. У нього прогресує цукровий діабет, гіпертонія і збільшення підшлункової залози.

Про це омбудсмен Людмила Денісова написала в Facebook.

"Я неодноразово зверталася до Уповноваженого з прав людини в РФ з проханням невідкладно вжити заходів щодо госпіталізації та лікування кримського татарина. Усунувшись від особистого втручання, Тетяна Москалькова доручила так званому "уповноваженому з прав людини" в окупованому Криму Людмилі Лубіній перевірити стан здоров’я ув’язненого. Та, нібито, відвідавши Бекірова у СІЗО-1 в Сімферополі, спростувала інформацію про погіршення стану його здоров’я", - повідомила Денісова.

Але все ж Едема Бекірова відправили до лікарні на обстеження до кардіолога та ендокринолога, зазначила Денисова.

"Попри висновки лікарів про задовільний стан, йому порадили збільшити кількість одиниць інсуліну. Це свідчить про те, що у Едема прогресує цукровий діабет. Крім того, Бекіров скаржиться на постійний біль у серці через гіпертонію, що призводить до задишки. Велика кількість інсуліну призвела до збільшення підшлункової залози. Це спричиняє нестерпний біль. Також він потерпає від сильного головного болю та набряклості тіла. А ліва нога взагалі атрофується через малорухливість", - написала омбудсмен.

Вона знову звернулася до Тетяни Москалькової з проханням невідкладно вжити заходів для забезпечення прав громадянина України Едема Бекірова.

"Тільки надання йому кваліфікованої медичної допомоги в умовах стаціонарного лікування може запобігти фатальним наслідкам для здоров’я. На зволікання немає часу", - заявила Денісова.

Читайте також: Бекірову необхідна госпіталізація і серйозне обстеження - адвокат

Як повідомлялося, Едем Бекіров був затриманий співробітниками ФСБ при перетині адмінкордону в пункті пропуску "Чонгар" 12 грудня 2018 р. Його обвинувачують за ст. 222 ч.2 (Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, її основних частин, боєприпасів, організовані групою осіб за попередньою змовою) і ст. 222.1 ч.2 (Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв, організовані групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу РФ.

Бекіров - житель селища Новоолексіївка Херсонської області, інвалід першої групи. В СІЗО його здоров'я різко погіршилося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-