Активісти закликають країни ООН визнати депортацію кримських татар геноцидом

Активісти закликають країни ООН визнати депортацію кримських татар геноцидом

Резолюція
Укрінформ
Учасники жалобного мітингу, приуроченого пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу, прийняли резолюцію, у якій вони звернулися до міжнародних організацій визнати депортацію 1944 року актом геноциду корінного народу Криму.

Про це передає кореспондент Укрінформу.

"Звертаємося до парламентів країн-членів ООН на прикладі сейму Латвійської республіки, визнати депортацію кримськотатарського народу 1944 року актом геноциду кримськотатарського народу. Закликаємо міжнародні організації, у першу чергу ООН, Євросоюз, Раду Європи, ОБСЄ, а також всіх світових лідерів і визнаних громадських діячів, докласти зусиль для примусу Росії до дотримання норм міжнародного права та звільнення окупованих територій України, у тому числі Криму", - йдеться у резолюції мітингу.

Мітинг пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу на Майдані Незалежності / Фото: Мінченко Геннадій, Укрінформ

Читайте також: Кримські татари США вшанували пам`ять жертв депортації

У документі також наголошується на необхідності створення міжнародного трибуналу для судового переслідування та притягнення до відповідальності російських державних діячів за військову агресію проти України та окупації Криму, що призвело до "серйозних порушень міжнародного гуманітарного права".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-