Марина Порошенко вдягла феску в знак солідарності з кримськими татарами

Марина Порошенко вдягла феску в знак солідарності з кримськими татарами

Фото
Укрінформ
На заходах до 75-их роковин депортації кримськотарського народу дружина Президента України Марина Порошенко була у традиційному кримськотатарському жіночому головному уборі - фесі.

Це з вдячністю відмітила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова у своєму пості в Facebook.

"В цей день всі небайдужі розділили біль із народом. Президент України Петро Порошенко ще раз наголосив, що Крим можна повернути виключно боротьбою. Гадаю, саме історія кримських татар у виганнні та їх боротьба за право жити в Криму і є тим прикладом, на який маємо рівнятись! Пані Марина Порошенко вдягла фес, чим виразила свою солідарність", - написала Джапарова.

Вона подякувала за такий прояв солідарності кримськотатарською - сагь олуньыз!

Як повідомляв Укрінформ, у Києві у суботу, 18 травня, відбулися заходи до 75-их роковин початку депортації кримськотатарського народу, в яких взяли участь Президент Петро Порошенко та його дружина.

18 травня 1944 року почалася депортація радянським режимом кримських татар з їхньої історичної батьківщини – Криму. 18 травня Україна і світ відзначають День пам'яті жертв депортації і геноциду кримськотатарського народу.

Читайте також: Чубаров: У перші роки вигнання померли до 46% кримських татар

За офіційними даними, було депортовано 183 тис. 144 кримських татар; за татарськими джерелами – понад 400 тисяч, з яких упродовж першого півтора року померло близько 46%.

Верховна Рада України визнала депортацію 1944 року геноцидом кримськотатарського народу. А напередодні 75-ї річниці депортацію кримських татар геноцидом визнав і сейм Латвії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-