В ООН передали заклик Меджлісу про визнання депортації кримських татар геноцидом

В ООН передали заклик Меджлісу про визнання депортації кримських татар геноцидом

Документ
Укрінформ
18 травня, у День пам'яті жертв депортації кримських татар, Постійний представник України Володимир Єльченко офіційно направив генсеку ООН та державам-членам заяву Меджлісу кримськотатарського народу із закликом визнати депортацію 1944-го року актом геноциду.

Про це зазначається у заяві Постійного представництва України при ООН у Тwitter, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Постпред Володимир Єльченко передав Генсеку ООН звернення Меджлісу кримськотатарського народу до парламентів та урядів держав-членів ООН "Про визнання геноциду кримськотатарського народу", - йдеться у заяві.

Як зазначається, звернення буде поширено як офіційний документ Генеральної Асамблеї та Ради Безпеки ООН.

«Визнання світовою спільнотою факту геноциду кримських татар згідно з Конвенцією ООН про запобігання злочину геноциду та покарання за нього послужить не лише відновленню історичної справедливості, але й зробить внесок у запобігання повторенню таких злочинів проти кримських татар та/або інших народів», - вважають у Меджлісі.

Читайте також: Президент сподівається на зміни до Конституції щодо статусу кримських татар

У заяві також йдеться про злочин масової депортації 1944 року, акт геноциду, скоєний СРСР проти кримських татар, внаслідок якого загинули більше 46% народу і подальшу заборону на повернення кримських татар на півострів, яка діяла до листопада 1989 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-