Стан тяжкохворого активіста Бекірова погіршується – адвокат

Стан тяжкохворого активіста Бекірова погіршується – адвокат

Політв’язні
Укрінформ
Стан здоров’я кримськотатарського активіста Едема Бекірова, обвинуваченого в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, погіршується після прийому медпрепаратів за новим призначенням лікарів у Сімферополі.

Про це проекту Радіо Свобода Крим.Реалії розповів адвокат Бекірова Іслям Веліляєв. 

За словами захисника, в результаті обстеження 14 травня кардіолог і ендокринолог зазначили, що стан Бекірова задовільний і порадили збільшити кількість одиниць інсуліну.

"У нього досі високий рівень цукру – 16 ммоль/л (за норми – до 6,5 ммоль/л). Лікарі збільшили йому дозу інсуліну, і якщо зібрати всі прийоми за добу, буде понад 50 одиниць. І за такої кількості інсуліну цукор все одно зашкалює", – розповів Веліляєв.

За його словами, Бекіров скаржиться на постійний біль у серці через гіпертонію. Через велику кількість отримуваного інсуліну в активіста збільшилася і запалилася підшлункова залоза, що спричиняє сильний біль. Також він потерпає від сильного головного болю, набряклості тіла, лівої ноги, яка через малорухливість атрофується.

"На лівій нозі у нього немає вен, тому що їх використовували при операції на серці. На лівій нозі спереду утворилася свіжа трофічна виразка, він її заліковує мазями, але вона знову періодично з’являється", – сказав Веліляєв.

За словами адвоката, на умови тримання Бекіров не скаржиться, крім відсутності свіжого повітря.

Читайте також: Політв'язня Бекірова повернули з клініки у СІЗО - журналіст

"Зараз починається спека, недостатньо повітря. У нього в камері вікно навстіж 24 години, але кисню все одно не вистачає", – каже адвокат.

З урахуванням нових показників стану здоров’я Бекірова адвокат має намір домогтися зміни йому запобіжного заходу на будь-який інший, не пов’язаний з триманням у СІЗО, зокрема, на домашній арешт. Чергове засідання щодо продовження терміну арешту в ізоляторі – 5 червня.

Раніше в травні кримськотатарського активіста Едема Бекірова вивезли на обстеження до клінічної лікарні імені Семашка в Сімферополі.

26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму відхилив апеляцію захисту Бекірова на продовження терміну тримання в СІЗО. Едем Бекіров залишиться під арештом до 12 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-