Дочка Бекірова заявляє, що батька вивезли у лікарню

Дочка Бекірова заявляє, що батька вивезли у лікарню

Укрінформ
Дочка тяжкохворого кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого півроку утримуваного в ув'язненні, Елеонора Бекірова повідомила, що батька вивезли у лікарню з невідомих поки причин.

Про це вона написала на своїй сторінці Facebook.

“Терміново! Мого батька вивезли у лікарню ім. Семашко!!! Причини з’ясовуємо”, - написала вона.

Едем Бекіров був затриманий співробітниками ФСБ при перетині адмінкордону в пункті пропуску «Чонгар» 12 грудня 2018 р. Його обвинувачують за ст. 222 ч.2 (Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, її основних частин, боєприпасів, організовані групою осіб за попередньою змовою) і ст. 222.1 ч.2 (Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв, організовані групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу РФ.

Читайте також: Захист політв'язня Бекірова заявляє про фальсифікацію результатів експертизи

Бекіров - житель селища Новоолексіївка Херсонської області, інвалід першої групи. В СІЗО його здоров'я різко погіршилося.

28 квітня в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що політв'язень Бекіров, який незаконно утримується Росією в СІЗО Сімферополя, більше тижня не отримує медикаментів, і ймовірність цукрової коми зростає щодня.

Адвокат Іслям Веліляєв, який відвідав Бекірова 29 квітня, розповів, що у політв'язня опухло обличчя, більше місяця не припиняється біль у лівій частині грудей і почалися судоми.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-