Росія глушить українські радіостанції у Криму - правозахисники

Росія глушить українські радіостанції у Криму - правозахисники

Моніторинг
Укрінформ
Сигнал семи українських радіостанцій у 20 населених пунктах північного Криму повністю або частково заглушається сигналом російських FM радіостанцій.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група" за підсумками моніторингу, проведеного в березні-квітні 2019 року.

"Монітори КПГ перевірили 13 частот 7 українських радіостанцій, які отримали від Нацради з телебачення та радіомовлення дозвіл на мовлення на території Північного Криму з підконтрольних Україні селищ Чонгар і Чаплинка", - йдеться у повідомленні.

За даними "Кримської правозахисної групи", моніторинг було організовано за допомогою автомагнітол у населених пунктах Північного Криму, розташованих з окупованих півостровом пунктом пропуску Чаплинка, що знаходиться біля адмінкордону.

Читайте також: СБУ виявила на Луганщині 11 фактів незаконного використання радіочастот

Зокрема, моніторинг проведено у наступних 20 населених пунктах: Надеждино, Красноармійське, Вишнівка, Кріпке, Танкове, Пролетарка, Красноперекопськ, Радгоспне, Таврійське, Рисове, Почесне, Перекоп, Армянськ, Суворове, П'ятихатка, Карпова балка, Філатовка, Ішунь, Томашівка, Воїнка.

Як повідомлялося, в листопаді 2018 року, згідно з моніторингом "Кримської правозахисної групи", в 10 з 13 населених пунктів окупованого Криму мовлення українських радіостанцій на восьми частотах блокувалося російськими радіостанціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-