Розгляд позову України проти РФ у Гаазі покажуть онлайн

Розгляд позову України проти РФ у Гаазі покажуть онлайн

Укрінформ
Постійна палата третейського суду в Гаазі транслюватиме в прямому режимі розгляд справи за позовом України проти РФ щодо порушення Москвою Конвенції ООН з морського права.

Представники громадськості, дипломатичного корпусу та журналісти зможуть стежити за процесом у Палаці миру в режимі онлайн, повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі з посиланням на документи суду.

Постійна палата третейського суду в Гаазі з 10 до 14 червня проведе слухання щодо попередніх заперечень Російської Федерації у справі за позовом України про порушення права прибережної держави відповідно до Конвенції ООН з морського права 1982 року.

Сторони вже представили письмові зауваження з фактичними доказами.

Вступна заява представників РФ призначена на понеділок, 10 червня, на 10-ту ранку. Наступного дня, теж о 10.00 вступну заяву має зробити Україна.

Постійна палата третейського суду діє в Палаці миру - в тій самій будівлі, що й Міжнародний суд ООН.

Читайте також: Україна та РФ провели у Гаазі консультації щодо звільнення моряків

Як відомо, 16 вересня 2016 року Україна ініціювала провадження проти РФ щодо порушення Конвенції ООН з морського права. Наша країна просить суд у Гаазі підтвердити свої права в Чорному і Азовському морях та у Керченській протоці.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року біля берегів анексованого Криму російські прикордонники обстріляли та захопили три кораблі Військово-морських сил України (катери “Бердянськ”, “Нікополь” та буксир “Яни Капу”), що прямували з Одеси до Маріуполя. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-