Бекіров доведений до крайності - адвокат

Бекіров доведений до крайності - адвокат

Укрінформ
У політв'язня Едема Бекірова почалися судоми, і він удруге заявив, що має намір оголосити голодування.

Про це повідомив його адвокат Іслям Веліляєв, який 29 квітня відвідав тяжкохворого Бекірова в СІЗО Сімферополя, передає ATR.

«З якої причини в нього опухає обличчя, мають зрозуміти лікарі. Я адвокат і тільки можу констатувати, що у нього червоні очі, набряклість навколо очей, у нього опухло обличчя. Вже більше місяця у нього не припиняється біль у лівій частині грудей. Йому була проведена операція на серці, там у нього чотири шунти, і зараз біль прогресує. Також у нього з'явився чи то бронхіальний, то чи астматичний кашель», - зазначив Веліляєв.

Адвокат додав, що у Бекірова з'явилися судоми, і він уже вдруге заговорив про намір оголосити голодування.

«Уперше це було 18 березня, а на наступний день його перевели в медичний блок СІЗО, до цього він перебував в спецблоці... Зараз він доведений до крайності, він говорить: «А навіщо мені жити, якщо я не знаю, що зі мною відбувається, і я відчуваю, що мій стан погіршується?» - сказав Веліляєв.

Читайте також: Бекіров має намір почати голодування

Раніше адвокат заявив, що працівники медчастини СІЗО вводять Бекірову ін'єкцію інсуліну без вимірювання рівня цукру в його крові, незважаючи на всі спроби родичів передати експрес-тести на цукор.

Як повідомляв Укрінформ, Бекіров був затриманий співробітниками ФСБ при перетині адмінкордону в пункті пропуску «Чонгар» 12 грудня 2018 р. Його обвинувачують за ст. 222 ч.2 (Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, його основних частин, боєприпасів, організоване групою осіб за попередньою змовою) і ст. 222.1 ч.2 Кримінального кодексу РФ (Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв, організовані групою осіб за попередньою змовою.)

Едем Бекіров - житель селища Новоолексіївка Херсонської області, інвалід першої групи. В СІЗО його здоров'я різко погіршилося.

28 квітня в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що політв'язень Бекіров, який незаконно утримується Росією в СІЗО Сімферополя, більше тижня не отримує медикаментів, і ймовірність цукрової коми зростає щодня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-